BADEM PORTAKAL MARMELAT KURABİYEDE BULUŞUNCA
MALZEMELER
- 300 gr un
- 80 gr toz badem
- 220 gr tereyağ
- 1 gr toz tarçın
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 gr toz vanilya
- 80 gr pudra şekeri
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1/4 limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI
- Yapılışı gayet kolay ama lezzeti muhteşem olan bir kurabiye tarifi,benim favorilerim arasında ;)
- İlk yapmanız gereken tereyağ ve yumurtayı 1 saat önceden buzdolabından çıkarmak ve ikisininde oda sıcaklığında olmasını sağlamak.
- Hamuru yoğuracağınız kabı seçtikten sonra içine tereyeğı,şeker,portakal ve limon kabuğu rendesi,vanilya ve tarçını koyup,homojen bir kıvam alana kadar malzemeleri güzelce karıştırın.
- Hazırladığınız karışıma un ve bademi ekleyip gayet yumuşak hareketlerle hamuru yoğurun.
- Hamuru streç filmle sarıp 30 dakika dinlendirin.
- Ben hamuru ikiye bölüp yarısını küçük parçalar halinde yuvarladım ve tepsiye dizdikten sonra işaret parmağımla ortalarına bastırdım.Diğer yarısını ise merdaneyle açıp kurabiye kesme kalıplarıyla yuvarlak ve kareler halinde kestim.(burada tercih sizin )
- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısınınca tepsilerinizi fırına atın.12-13 dk kadar kontrol ederek pişirin.Hafif renk alınca pişmiş demektir.
- Soğuduktan sonra marmelatlarını sıkıp,pudra şekerlerini eleyin.Ben dolabımda yazdan yapmış olduğum vişne marmelatıyla bütünleştirdim ama siz canınız hangi marmelatı isterse kullanabilirsiniz. Vişne dışındaki tavsiyem kayısı,elma,ayva olabilir :)
- Güzel bir sunumla servise hazır hale gelince misafirlerinize ikram edebilirsiniz yada kendinize ödül vererek sıcak bir kahve veya çayla afiyetle yiyin :)) Kolay Gelsin ...
- Kurabiyeyi fazla yoğurmak hamurun yapısını elastik yapacaktır.Bu yüzden hamur toplandıktan sonra yoğurma işlemi bitirilmelidir.
- Kurabiye hamurunuz hazır olduğunda streç ile kaplayarak hava ile temasını kesin,böylece hamur dinlenirken üzerinin kurumasını engellemiş olursunuz.
- Kurabiyeleri tepsiye eşit aralıklarla ve çok sık olmayacak şekilde dizmeye dikkat edin.Yaptığınız topların boyutlarının birbirine eşit olması hepsinin aynı anda ve ölçüde pişebilmesi için önemlidir.
- Marmelatları krema sıkma torbası veya yağlı kağıttan bir külah yaparak kurabiyelerin üzerine sıkabilirsiniz.
- İki kurabiyeyi arasına marmelat sürerek sandviç gibi kapatabilirsiniz.
- Bence sunum önemlidir,sizde biraz yaratıcılık kullanıp değişik sunumlara imza atabilirsiniz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder